Hőszigetelés

Fontos feladat a hazai árufuvarozás sajátosságai miatt a kis haszongépjárművek (furgonok) utólagos hőszigetelése. A szigetelt autók alkalmasak a raktérhűtő berendezés által kialakított hőmérséklet megtartására, valamint a megfelelő járműszigetelés higiéniás (HACCP) kérdések miatt is nagyon fontos.

Cégünk által kifejlesztett hőszigetelési technológia az egész országban egyedülálló módon készül, mivel nem előre elkészült műanyag lemezeket használunk, hanem az elkészült vázszerkezetre az autó belsejében visszük fel az üvegszál erősítéses műanyag bevonatot. Az elkészült felület egybefüggő, fugázást, réstömítést sehol sem alkalmazunk, így a vízzáras tökéletes. A járműszigetelésen és alatta vízbeszivárgás, pangás kialakulására nincs lehetőség. Az így kialakított felület minden igénybevételnek tartósan, időtállóan megfelel. A hőszigetelt  felület minden tisztítási eljárással tisztítható. A technológiát az OÉTI-vel bevizsgáltattuk és az számunkra engedélyezte a sorozatban történő gyártást.

A járműszigetelés kialakítása a magas minőség és tartósság elérésének érdekében több napot is igénybe vehet, ez alatt viszont a raktérhűtő berendezés is beépíthető, így a beszerelés együtt rövidebb időt vesz igénybe.
Jármű átalakítások során is ugyanezt az üvegszálas technológiát alkalmazzuk az esztétikus, igényes kialakítás és a könnyű tisztíthatóság elérése érdekében.

Lehetőség van továbbá hőstop PVC szalagfüggöny alkalmazására is melynek előnyei:

  • növeli a hűtés hatásfokát,
  • az ajtó nyitott állapotában is szigetelést biztosít,
  • véd a rovarok ellen,
  • energia-megtakarítás.

A témához kapcsolódó blogbejegyzésünk itt olvasható: http://hutosauto.blog.hu/2013/07/23/gondolatok_a_hoszigetelesrol

  hőszigetelt autó Hőszigetelt hűtős autó raktér hőszigetelés raktérhűtés és hőszigetelés raktérhűtés és hőszigetelés raktér hőszigetelése üvegszálas technológiával raktér hőszigetelése üvegszálas technológiával Hűtős felépítmény szigetelése Hőstop PVC szalagfüggönnyel ellátott szigetelt hűtőautó Szigetelt hűtős kishaszongépjárművek Szigetelt hűtős autó Szigetelt Mercedes Sprinter PVC szalagfüggönnyel Hőszigetelt, hűtővel felszerelt raktér Hőstop PVC szalagfüggöny

 
© 2020. Fólia és Klíma Kft. ::K3Net